Voor culinaire gezelschappen

Wie zijn wij

Kookpunt Houtvennen

Tom en Johanna

Kookpunt houtvennen wat en wie is dat?
Even voorstellen, Ik, Tom Verstegen ben getrouwd met Johanna van Doren, we hebben twee kinderen en een schoonzoon we wonen op de idyllische plek Houtvennen 1 in Volkel.

 

Weet U nog niet waar de houtvennen ligt? , tussen Vliegbasis Volkel en het Duitse lijntje in, dit stukje “groene parel” was voorheen gemeente Zeeland, maar door de herindeling is dit stukje bij de gemeente Uden: dus Volkel gekomen.

 

Waarom startten wij Kookpunt Houtvennen, vele jaren heb ik gewerkt als kok in de horeca, ben mijn loopbaan gestart bij hotel Centraal te Uden op de hoek van de markt. Nu een bank. Dit was buiten het werken nog 1 dag in de week een opleiding volgen, 5 jaar lang voor restaurant kok, vervolgens enkele restaurants in Uden, Oss en Den Bosch. Na mijn militaire dienst, in een instellingskeuken gaan werken, hier had ik de kans om mij extra theoretisch en praktisch te scholen, waar ik uiteraard ook veel gebruik van heb gemaakt, de opleidingen instellingskok, dieetkok, leermeester en keuken management heb ik met succes gevolgd. Dit gaf een extra impuls aan mijn loopbaan. Van kok tot souschef, hoofd voedingsdienst en daarna manager voeding. Maar het koken, en met gasten omgaan bleef mij trekken. Dit was de aanzet tot het starten van Kookpunt Houtvennen. De gasten zelf laten koken en daarna gezellig dineren. We hebben een aanbouw omgebouwd tot keuken, en ernaast ’n kleine maar knusse eetgelegenheid kunnen realiseren. Het idee om de gasten zelf te laten koken en daarna dineren leeft.
DSCN0259
De groepen bestaan meestal uit minimaal 10 personen. De gasten koken in groepjes van 2 of 3 per gerecht, serveren de gerechten ook zelf uit. We begeleiden ze, leggen het recept uit: hoe te snijden, bakken en braden. Demonstreren het ! En laten de gasten zelf koken. Dit resulteert in een mooie avond van 2 uur voorbereidingen en 3 uurtjes gezellig en heerlijk dineren. Dit uiteraard onder het genot van een goed glas wijn, bier of fris. Wij hanteren een all-in prijs zodat de gasten vooraf weten waar ze aan toe zijn. Ook bieden wij arrangementen aan. “Een dagje Kookpunt Houtvennen “. Dit kan bv. zijn: ontvangst met koffie en gebak, een wandeling over het Duits lijntje met op de rustplaats een lunch. Na het wandelen een kooksessie. Een andere mogelijkheid: Eerst vergaderen daarna lunchen, vergaderen en tot slot een kooksessie. Wat ook al een groot succes is ,is het pizza bakken . Kan ook op locatie, een geweldige aanvulling tijdens een feest en U hebt er geen omkijken naar! Op locatie kan ook Barbecueën of een buffet. Zelfs worstenbroodjes leren bakken kan bij Kookpunt houtvennen. Uiteraard wel in het bakhuis op de Houtvennen!

 

bordje1
Een kooksessie begint met het uitleggen van de receptuur. Het menu is door de gasten vooraf zelf samengesteld dit hebben wij uitgewerkt en geprint. WIJ proberen de gasten de sfeer te laten proeven met wat er gebeurd bij het koken, willen passie en emotie uitstralen. We gaan aan de slag in de keuken: ieder groepje kiest een gerecht, Dit is echt mijn ding, koken, proeven, vertellen van anekdotes en grapjes, dit maakt van het koken een geheel. Vooral motiveert dit de gasten, een stapje meer te zetten, er iets moois en lekkers van te maken. Als de gasten tijdens het diner de gerechten uitserveren staat er een trotse glimlach op de gezichten, tijdens het diner hoor ik vaak dat ze elkaar het recept uitleggen, geweldig om dat te horen!

 

Een veel gestelde vraag is, is dat ook iets voor ons? Mijn man kookt nooit, laat water nog aanbranden. Laat ik U gerust stellen iedereen kan koken en wie hulp nodig heeft krijgt die hulp. van jong tot oud elk wat wils ,De Hollandse , Chinese, Franse, Italiaanse keuken enz. Gewoon of extra culinair. De doelgroepen zijn familie feestjes, verjaardagen, buurtfeesten maar ook teamdagen en vergaderingen. Wij hebben tevens kookgildes: dit zijn groepen die eenmaal per maand koken, vinden koken leuk en hebben een avondje uit. Deze groepen krijgen de receptuur na de kooksessie per mail toegezonden, voorzien van foto’s van de gerechten welke door de gasten zelf gemaakt zijn.

2014-03-26 21.24.59

 

Als Johanna en Ik terug kijken op de laatste 12 jaar dan hebben wij een tevreden gevoel. Altijd gezellige en tevreden gasten. Stel. U vraagt: wat zouden jullie de volgende keer anders doen? Weet het niet. Misschien een volgende keer iets groter bouwen, iets meer ruimte bieden voor vergaderingen enz. maar zeker niet zo groot dat we personeel moeten aantrekken, nee de meeste gasten willen de “chef” in de keuken zien. Kookpunt houtvennen moet een onthaasting bedrijf blijven, koken, dineren en genieten dat is wat we zelf graag willen, en onze gasten dat ook willen bieden.”Bourgondisch dat is mijn lijfspreuk”.Genieten van alles wat dit stukje Brabant, in het bijzonder deze “groene parel De Houtvennen” te bieden heeft.

Tom en Johanna Verstegen
Kookpunt Houtvennen,
Houtvennen 1 Volkel
0413-272636 / 06-53553825
www.kookpunthoutvennen.nl